Tera Online огляд гри з дінамічнімі екшен боями без пріцілювання

Tera Online огляд гри з динамічними екшен боями без прицілювання

Tera Online це клієнтська MMORPG в стилі аніме в якій добре поєднується екшен, краса величезного фентезі світу і корейський антураж. Потенціал цього проекту великий, надалі розробники обіцяли порадувати фанатів масовими битвами, де можуть брати участь тисячі геймерів. Вона одна з перших запровадила систему бою Non-Target, що було новаторським і одночасно сміливим кроком, так як гра в деякій мірі спочатку стала скидатися на шутер, тільки з мечами, сокирами і списами. Функціонує на движку проекту "Unreal Tournament" під назвою "Unreal Engine 3", що багато що пояснює.

Довгі п'ять років після релізу геймери з СНД не могли грати в Теру російською, що було основною причиною малої зацікавленості російськомовною спільнотою. Азіатські любителі ММО звели її вже в ряд культових, а у нас в тренді досі "танчики". І тільки в 2015 році така можливість з'явилася завдяки Destiny Development. Готуйтеся до того, що вам потрібно буде цілитися по ворогу, ставити блоки і ухилятися, тут все буде залежати від ваших навичок і спритності рук для управління клавіатурою з мишею.

Щоб спробувати себе в сучасній рольової гринділці з безліччю цікавих особливостей необхідно для початку зареєструватися на офіційному сайті від локалізатора Destiny, що надає російський сервер, також цей портал пропонує вам безліч інших цікавих проектів. Перший вхід в аккаунт можна прискорити за допомогою соціальних мереж, гру так само можна знайти в Steam, що говорить вже багато про що.

Далі вам доведеться завантажити клієнт і встановити всі необхідні файли з супутнім софтом для коректної роботи. Зауважимо, що необхідні системні вимоги невеликі і гра запуститься на мінімалках, навіть на слабких комп'ютерах. А от вага клієнта може навіть відлякати, так як займає більше 40-ка гігабайт дискового простору.

Грати можна безкоштовно, тому що проект поширюється по free-to-play, через що є Донат з преміум магазином з великим асортиментом, серед якого багато фанатської атрибутики. Також Tera широко представлена в соціальних мережах і має ютуб канал з цікавими відео, крім цього ви знайдете велику енциклопедію, що за короткий проміжок часу дозволить вам стати хорошим воїном.

-->
ЖанрMMORPG, MMO Action, Аніме, Фентезі
РозробникBluehole Studio
ВидавникDestiny Development
ОсобливістьКорейські мотиви
Дата виходу26.02.2015

Повна назва гри Tera: The Battle For The New World, події цієї історії розгортаються на двох найдавніших і єдиних континентах цього світу на Аруна і на Кулі. Сюжет не типовий для більшості MMORPG і заплутаний. Головні організатори всієї цієї епопеї два титану, які боролися безперервно і в вогні їх протистояння був знищений старий світ. Вони не могли здолати один одного, після цього вирушили в інший вимір під назвою Арбореа, і поринули в глибокий сон. Їх тіла стали земної твердю і континентами, кільце Кулі стало зіркою зігріває цей світ, дихання стало вітрами і ураганами, серця стали енергією живильної все жівоё, а сни створили всіх живих істот, у тому числі ігрових рас.

Все було добре, загальна ідилія в світі Tera послабила пильність народів. Ніхто не очікував, що в їхній світ вторгнуться бездушні істоти з паралельного світу. Аргон були настільки могутніми, що за лічені місяці практично підкорили Арбор, але на двох континентах опір майже повалене, немов яке повстало з попелу почала давати загарбникам відсіч, об'єднавшись в єдину федерацію. Ви ж виступаєте в ролі героя, якому належить пройти нелегкий шлях у звільненні свій землі від полчищ демонів.

Інтерфейс класичний, як і у всіх MMORPG, є певні розбіжності, але в цілому, якщо ви грали в подібні ігри, то ви вдумайтеся в процес за кілька хвилин. В управлінні задіяна як клавіатура, так і миша, велика частина клавіш використовується для призначення додаткових умінь. Єдине що вас здивує, так це система бою нон-таргет, де доводиться постійно цілиться і рухатися перед атакою щоб досягти ворожу ціль. І цей процес вам нагадає шутери, але тут у вас меч або сокира в руках, але є і класи з вогнепальною зброєю, так що ви зможете зануритися в справжній ураганний екшен в фентезійних світі. Всі основні атакуючі навички можна вмістити на двох клавішах миші. Тільки динаміка дій буде для непідготовленого геймерів чимось не звичайним.

Гейплей в Tera Online переважно складається з квестів, івентів, PvP битв і крафта предметів. За фактом більшість гравців побачить в ній клонів популярних анімешних MMORPG і не більше. Так, все барвисто, сюжетних завдань повно, можна побитися на аренах, викликати кого-то на дуель, тобто вона ввібрала в себе всі найкращі класичні рішення жанру фентезі. Єдине що кардинально відрізняє Теру від інших проектів це інша механіка бою, до якої необхідно пристосуватися, адже події на полі брані розгортаються в динамічному режимі.

При підборі персонажа можна вибирати: стать, расу і клас. Раса і клас в комбінації можуть давати цікавих героїв. Фармер доведеться туго, так як виконання простих і однотипних завдань не буде приносити бажаного ефекту через системи Plex і жорсткого вплетення сюжету в геймплей. Хочете кращих предметів і зброї, тоді доведеться виконувати квести. Практично всі версії працюють на платній основі або гібридної, і тільки на російських серверах можна грати безкоштовно за моделлю free-to-play з можливістю вкладення реальних грошей.

Tera Online системні вимоги та характеристики

ПроцесорIntel Core Duo
Місце на диску40 Gb
ВідеокартаNVIDIA GeForce 7800 або Radeon HD 4000
ПроцесорIntel Core i5
Оперативна пам'ять4 GB та більше
Місце на диску40 GB
ВідеокартаNVIDIA GeForce GTX 250 або Radeon РВ 4850

Раси героїв

Кожна раса володіє унікальними особливостями, по їх основних характеристик ви зрозумієте кого як краще використовувати, одні раси відмінно підходять для далекого бою, а інші в якості танка. Після остаточного вибору, ви потрапляєте на спеціальну локацію, але ваш персонаж буде 20-го рівня для тестування всіх можливою. Коли досягнете 20-го рівня, то зможете покращувати параметри свого персонажа за допомогою гліфів. На даний момент є всього сім рас:

• Люди - найпоширеніша раса, відрізняється високим ступенем боротьби за своє життя, а в цьому всесвіті намагаються всіх об'єднати проти спільного ворога.
  • Ельфи - тут вони найголовніші задаваки і вважають себе вище за інших рас, але змогли примиритися заради спільної боротьби. За фактом нічим кардинально не відрізняються від ельфів з інших всесвітів.
  • Амани - сильна раса, схожа на демонів, не довіряють всім іншим, але охоче виступили проти сил темряви, так як вони загрожують їм теж.
  • Еліни - маленькі дівчата, які оберігають природу, виглядають мило і привітно.
  • Кастаніки - мають схожість з ельфами, але дуже схожі на демонів, неперевершені торговці і ремісники.
  • Бараки - міцні, потужні з розвиненим інтелектом, виступають в ролі захисників і покровителів слабки.
  • Попорі - милі маленькі звірятка, віддалено схожі на людей. Дуже дисципліновані і мають високу витримкою.

Класи персонажів

Класи в зв'язці з расою дають велику різноманітність в створенні персонажів, на початок 2017 року їх було 11. Баланс в Tera Online має місце бути, і ні один клас не має вагомої переваги над іншим. Лише унікальні властивості в вашому розпорядженні, які необхідно використовувати з розумом, тактика і вміння понад усе. Максимальний рівень 60-й, але поки ви його досягнете, то прокрокували весь всесвіт, але воно того буде коштувати, адже потім можна брати участь в масових PvP і межсерверних боях.

• Воїн - швидкий танк, одягнений в легку броню, озброєний спареними мечами, головна особливість це підвищена уклоняемость від ворожих атак.
  • Лицар - класичний танк, одягнений в потужну броню, озброєний одноручним мечем і великою щитом. Найчастіше може витримувати масивні атаки і блокувати критичний шкоди. Його ж шкоди від атаки досить посередній, основні корисні вміння контрудар і агресивний рик.
  • Берсеркер - озброюється дворучними сокирами і носить важку броню. Завдає найнищівнішого ближній шкоди з порівняно великою швидкістю. Найсильніша клас ближнього бою, який представляє багатьом загрозу на PvP аренах.
  • Вбивця - швидкий, одягнений в легку броню, в якості зброї використовує дворучний меч. Може самостійно проводити приголомшливі атаки, збиваючи супротивників з ніг. Володіє підвищеною маневреністю, завдає вельми високий шкоди, але при цьому є дуже вразливою мішенню.
  • Лучник - стандартний клас, на озброєнні у нього всілякі луки, одягнений в легку броню. Завдає високий дамаг і має високу точність стрільби, але у нього найнижчий рівень здоров'я, в ближньому бою він дуже слабкий. Берсеркери його можуть знести з одного удару. Його мобільності можна позаздрити, в разі небезпеки він може швидко накивати п'ятами.
  • Жнець - командний клас, соло проходження з ним скрутне. Основні таланти це цілительство і воскрешенье занепалих в бою товаришів. Красиво атакує, в наявність великий набір комбо ударів, може завдати нищівну масову атаку на групу супротивників. З мінусів низький рівень здоров'я і слабка броня. Доступний лише, якщо у вас є хоча б один персонаж прокачаний до 40 го рівня.
  • Маг - клас далекого бою, мало здоров'я, але багато манни і потужні масові атаки, за короткий час може завдати безліч шкоди, але при цьому одягнений в тканинну броню. У соло проти танка виживання низька, надає незамінну підтримку в командних PvP.
  • Містик - основне призначення це підтримка, багато в чому схожий на мага, відмінна риса в тому, що він може створити навколо себе безліч аур, які поширюються на своїх товаришів по тиме. Також може закликати потойбічних істот і деякий час контролювати ворогів.
  • Жрець - веде дальній бій, зцілює і підсилює своїх союзників, знімає ворожі закляття. А в зціленні йому немає рівних, також може воскрешати померлих. Відрізняється низькою мобільністю і не повороткістю. По факту це звичайний Хіллер.
  • Інженер - Найцікавіший клас, за нього можна грати лише в двох раси, за ельфів або Кастаник. Його зброя це магічна гармата, одягнений у важку броню. Це боєць далекого бою, завдає високий шкоди, як по одиночним цілям, так і по множинним. Шанс крітануть завжди підвищений, вміння качати довго і важко. Може закликати дві турелі, одна для зцілення, інша для атаки. У ближньому бою зноситься ще простіше, ніж лучник або маг.
  • Крушитель - це жіночий персонаж на озброєнні, якого великі механічні кулаки. Пристосований для ведення ближнього бою, завдає високий шкоди і володіє високою виживаність. При заповненні шкали люті активуються комбо удари і серії ударів, в цьому випадку він буде схожий на божевільного боксера.

Бойова система і PvP

Гра не базується на постійному донаті, найкращі предмети не доступні в магазині. Потрібно виконувати квести, що зрівнює шанси гравців і робить ігровий процес більш захоплюючим. Вся бойова система в Tera Online тримається на режимі non-target, що перетворює MMORPG в справжній екшен і подобу шутера, так як авто-наводка відсутня і вам необхідно цілиться перед вчиненням атаки. Тут не завжди виграє той, у кого більше гармата і крутіше амуніція, це той рідкісний випадок, коли в грі перемагає спритність, тактика, спритність, виверти і хитрість.

PvP по факту не відрізняються від більшості рольових онлайн ігор, ви зустрінете ті ж дуелі один на один, командні битви 3 на 3, 5 на 5, 10 на 10, дез матчі, турніри, битви на аренах. Можна оголошувати міжкланову війну і на PvE картах подлавливать ворога або домовлятися і боротися не проти всього клану, а кількох його учасників. Найголовніша подія - це межсерверное протистояння, де приз корона найкрутішого клану у всій грі. Ця подія перетворюється на справжнє шоу.

Система бою Non Target
Відмінна графіка
Багато класів героїв
Донат не є вирішальним у грі
Певна лінія розвитку персонажа
Не звична бойова система
Казуальна система заточок

В цілому можна сказати, що Tera Online - це вдосконалена версія "Lineage". Відмінною рисою є нон-таргет, куди цілитеся, туди і наносите шкоди. Що для більшості гравців звиклих битися на автопілоті буде в новинку і навіть на перших порах виникнуть складності. Так як безпосередньо в боях, все пустити на самоплив не вдасться. Класів і рас повно, а їх комбінації захоплюють дух своєю кількістю. Тому що різниця між людиною воїном і "ельфом-воїном" буде відчутною. Така різноманітність одна з основних причин підвищеного інтересу до неї, так як набір ігрових рас не стандартний, як для фентезийной MMORPG.